Ouders getuigen


Rémi
weet al van toen hij klein was wat hij wil worden: “carrossier”!
VTI Brugge was zijn eerste keuze!
(Carine Van Eenhooghe)

Remi volgde een brugklas maar hij wist al van toen hij klein was dat hij “carrossier” wilde worden. Auto’s waren al altijd zijn interesse! Voor hem was het duidelijk dat het mechanica zou worden. Het VTI Brugge is een gevestigde waarde. Als ze afstuderen, kennen ze nu eenmaal hun vak. We willen Rémi ook niets laten doen dat tegen zijn zin is. Voor de algemene vakken en ook wel de wiskunde leggen ze de lat hoog. Remi wil enorm graag werken met zijn handen!
Op die leeftijd hebben ze wel nog iemand nodig die ze gemakkelijk vertrouwen en bij wie ze terecht kunnen: de klasleerkracht, opvoed(st)er of leerlingenbegeleidster.Als mama van Siebe ervaar ik
de heel positieve wisselwerking met de leerlingenbegeleiding.
(Rita Zutterman)Siebe weet heel goed wat hij wil. Hij zit in het tweede jaar en volgt nu, op zaterdag, zelfs al een cursus houtsnijden.
We stimuleren onze zoon om zelf stappen te zetten als er iets is of als hij iets niet begrijpt. Dat maakt hem nog zelfstandiger.
VTI Brugge biedt heel wat hulp aan via middagstudie, inhaallessen, het dyslexiebeleid, … Het is een geruststelling dat de eerste twee jaren een aparte speelplaats hebben, al kruisen ze soms wel de leerlingen van de hogere jaren.
Als ouder ondervinden we dat de leerlingenbegeleidster of de opvoed(st)er vlot te bereiken zijn . Vanuit de school wordt er ook gemakkelijk contact opgenomen met ons, ouders. Er is een goede opvolging en een vlotte terugkoppeling.