Studieaanbod
MultimediatechniekenHet Internet is niet meer uit onze leefwereld weg te denken. Het speelt een heel belangrijke rol in de kerntaken en de missie van bedrijven en instellingen. De onderliggende technologie evolueert heel snel en er worden steeds hogere eisen gesteld aan het medium.

Eenvoudige HTML-code is niet meer voldoende als drijvende kracht. Het complex samengaan van interactiviteit, dynamische webpagina’s en multimediatechnieken is dé uitdaging van de opleiding Multimediatechnieken. Er wordt gestreefd naar functionaliteit, aantrekkelijkheid en efficiëntie. De opleiding start in het vijfde jaar secundair onderwijs en loopt over twee jaar. Ervaren en gedreven leerkrachten leren je er alle vaardigheden om een multimediaproduct vanaf de ontwerpfase tot de publicatie ervan tot een goed einde te brengen. Zelfstandig kunnen werken, zelf graag problemen oplossen en doorzettingsvermogen zijn een absolute must. Er wordt ook veel nadruk gelegd op het werken in teamverband. Je werkt samen met enkele klasgenoten aan één project. Je leert werken met deadlines waaraan je je strikt moet houden. Je leert je creativiteit ten volle benutten en bijschaven in de lessen over typografie, kleurenleer en lay-out.

Je leert werken met de belangrijkste software (xHTML, Dreamweaver, Flash, Photoshop, Illustrator, Premiere, …) die nodig is bij webdesign en het creëren van dvd/cd-rom producties. Je krijgt ook opleiding in het gebruik van software voor drukvoorbereiding (Indesign, Acrobat). Tijdens de opleiding Multimediatechnieken gaat er ook veel aandacht naar de algemene vakken, vooral talen en wiskunde. Heel belangrijk, want sommige handleidingen van bepaalde software zijn enkel te verkrijgen in het Engels. Je krijgt tevens de kans om extra uren wiskunde te volgen. Die zijn noodzakelijk voor wie later hogere studies wil aanvatten.

Jouw toekomst in de multimedia hangt volledig af van je gedrevenheid om bij te leren. Het ‘willen kunnen’, het ‘niet opgeven’ staat hoog in je vaandel. Hierbij krijg je de volledige steun van de leerkrachten.