STARTPAGINA

Opleidingsgroep Schilderen - Behanger

De opleidingsgroep decoratie bestaat uit 5 certificaten : Schilder, Behanger en Plaatser soepele vloerbekleding, schilder-decorateur en publiciteitsschilder.

Elk certificaat wordt opgesplitst in modules. De opleiding is progressief opgebouwd, hoe meer modules je behaalt, hoe meer certificaten je verwerft en hoe polyvalenter je wordt als schilder-decorateur. De beroepsgerichte vorming kan enkel gerealiseerd worden door middel van het geïntegreerd doorlopen van de component leren en de component werkplekleren.

Behanger
De behanger bekleedt wanden met bekledingsmateriaal.
De opleiding schilder wordt in modules aangeboden. Het certificaat dat je kunt behalen is opgebouwd uit  modules. Als je deze 2 delen hebt behaald, krijg je automatisch het certificaat.

Basistechnieken wandbekleding
Deze module omvat de volgende technieken: verwijderen van oude bekledingsmaterialen, voorbereiden (reinigen, schuren en plamuren) van de wanden, voorlijmen van de oppervlakken en het plaatsen van de wandbekleding.

Plaatsing wandbekleding
In de vervolgmodule wordt meer aandacht besteed aan de analyse van de ondergrond. Mogelijke gebreken zoals vocht en barsten worden aangepakt. Bij het behangen zelf komen moeilijker patronen, structuren en oppervlakken aan bod. De afwerking wordt met zorg en nauwkeurigheid gedaan.

clw

Behanger