Nieuws

Nieuwsbrief 88 Middenschool

Bouwkamp Tanzania

Op donderdag 16 oktober trokken de 19 leerlingen van het 6de jaar Ruwbouw en 7de jaar Restauratie en 4 begeleiders naar Tanzania.  In Moshi, een dorpje in het noordoosten van Tanzania,  was het de bedoeling om ‘transit-houses’ te bouwen.

Door administratieve problemen kreeg hun bouwproject net voor de afreis een andere wending. Na overleg met Amani* werd beslist om een klaslokaal met sanitaire voorzieningen, een berging en een wachtershuis op het landgoed van Amani te bouwen.

Voor de leerlingen werd het zoveel meer dan een bouwproject. Meer dan 3 weken van huis, in schoolverband, in een ander continent, in een andere cultuur (ook eetcultuur) én hard werken met de Kilimanjaro op de achtergrond… het werd voor de leerlingen maar ook voor hun begeleiders een onvergetelijke en unieke belevenis!

http://www.bloggen.be/ bouwkamp_tanzania/

www.bouwkamp-tanzania.be
Open in het kerstverlof

Ook in het Kerstverlof kun je in het VTI Brugge terecht voor inschrijvingen of informatie.

Voor de Boeveriestraat en de Zandstraat op 22 en 23 december van 9u tot 12u en van 13u30 tot 17u

Het CLW (Lieven Bauwensstraat) is open op
- Maandag 22/12 van 8u tot 17u
- Dinsdag 23/12 van 8u tot 17u
- Woensdag 24/12 van 8u tot 12u
- Vrijdag 2/1 van 8u tot 17u
Studierichtingen


Agenda


Activiteitenkalender
Info & Secretariaat

Openingsuren:
8.25 u. tot 12.05 u. en van
13.10 u. tot 16.45 u.
Woensdag: 8.25 u. tot 12.00 u.
Welkom
Onze school houdt zijn goede reputatie hoog. We staan erom bekend dat we jonge mensen opleiden tot bekwame technici. De technologische evolutie gaat in heel veel domeinen zeer snel. Als school werken we dan ook heel nauw samen met bedrijven en organisaties om onze opleidingen en onze infrastructuur up-to-date te houden.

Naast het vaktechnische hebben wij als school ook zeer veel aandacht voor de algemene vorming van jonge mensen. Ons SPRINT-traject vormt de rode draad van de waarden die we onze leerlingen willen bijbrengen. Dat we daar bijna altijd ook in slagen, mag blijken uit de vele positieve reacties van ouders die wij krijgen.

Als ouder staat u voor een moeilijke taak. U dient een school te (helpen) kiezen voor uw zoon of dochter. Het is belangrijk dat de studiekeuze zo nauw mogelijk aansluit bij de interesses en talenten van uw zoon of dochter. VTI Brugge is een school voor wetenschap en techniek. Bepaalde studierichtingen zijn eerder theoretisch (zoals industriële wetenschappen) andere zijn eerder praktisch. Voor ieder kind met technische interesses hebben wij de gepaste opleiding.

Jos Loridan
Algemeen Directeur