5 Applicatie- en Databeheer

Ben je gebeten door de informaticamicrobe met een grote interesse in technologie? Dan is deze richting zeker iets voor jou! Na deze richting ben je in staat om binnen een organisatie bestaande softwareapplicaties en netwerksystemen aan te passen en te onderhouden. Na het zesde jaar kan je meteen naar de arbeidsmarkt of verdere studies volgen.

In de 2de graad is ofwel een richting uit de (STEM) D-finaliteit of een technische D/A-finaliteit aangeraden, maar is een technische achtergrond niet noodzakelijk.

In de 3de graad wordt er gewerkt aan de kennis van datastructuren, databanken, programmatielogica en netwerkarchitectuur.  Het uitwerken, testen en onderhouden van (web)applicaties behoort eveneens tot het lespakket.

Eens je deze richting gevolgd hebt ben je in staat om de werknemers van een bedrijf te ondersteunen in het gebruik van de informatica-infrastructuur.

Aangezien we dé STEM-school in de regio zijn, is er de mogelijkheid om de leerlingen oplossingen te laten ontwikkelen voor gestelde technische problemen binnen Wetenschappen, Technologie en Wiskunde aan de hand van probleemoplossende strategieën, de reeds aanwezige expertise en state-of-the-art-technologie en -apparatuur.

Een blokstage van 10 dagen, zowel in het 5de en het 6de jaar, doet je kennis maken met het echte beroepsleven.


De studierichting Applicatie- en Databeheer bevindt zich in de Campus Vaartdijkstraat.

Lessentabel

Vakken
Lestijden
Basispakket algemeen
16
Aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
2
Geschiedenis
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Natuurwetenschappen
1
Nederlands
2
Wiskunde
3
Keuzepakket
16
Applicatie-en Databeheer
16
Contacteer ons Terug naar overzicht

Heeft u een vraag?

Contacteer ons
Top