2B Hout-Bouw, Schilderwerk & Decoratie

In het 2de beroep, het beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL), kan je kiezen voor de richting Hout-Bouw & Schilderen-Decoratie.

Je krijgt nog steeds een basispakket algemene vakken, maar vanaf nu worden de leerlingen gevormd tot een echte vakman.

Hout

In de lessen hout worden alle handelingen meerdere malen voor getoond. Stap voor stap met liefde voor het vak.

Je krijgt veel meer tijd om alle handelingen uit te voeren. Je moet in mindere mate tekeningen kunnen tekenen maar je moet ze wel kunnen lezen en begrijpen.

Bouw

In het studiegebied bouw staat het “al doende leren denken” en “al denkend leren doen” centraal. Je leert, onder begeleiding van de praktijkleerkracht verschillende muurtjes metselen, de te nemen stappen en aspecten van het technisch proces zelf voor te bereiden en te organiseren, …  

Je leert hierbij gerelateerde aspecten en voorschriften in verband met duurzaamheid, gezondheid, preventie, veiligheid en milieu te hanteren en dit met respect voor jezelf en de anderen.

Decoratie

Naast een basispakket algemene vakken ontwikkel je zin voor creativiteit, vaardigheden en technieken om een oefening verzorgd af te werken. Naast oog voor detail en afwerking, ontwikkel je in het vakgebied decoratie, ook een grote motorische coördinatie van lijn- en vlakbeheersing aan de hand van decoratieve oefeningen. 

Je leert gereedschap en materiaal op een technisch verantwoorde manier gebruiken zoals penselen, borstels, rollen, schuurpapier, verf, vernis, … 

Je leert verschillende ondergronden bewerken (wanden, plaatmaterialen en papier). Ook met klei en gips worden mooie werkjes gemaakt.

Je krijgt een basiskennis kleurenleer en je maakt heel wat opdrachten waar je zelf kleuren ontleedt en mengt.

Lessentabel

Vakken
Lestijden
Basispakket algemeen
12
Engels
2
Frans
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Maatschappelijke vorming
2
Nederlands
3
Basispakket STEM-vakken
8
Artistieke vorming
2
Natuur en ruimte
1
Techniek
2
Wiskunde
3
Keuzepakket
12
Bouw, Hout, & Schilderwerk & Decoratie
12
Contacteer ons Terug naar overzicht

Heeft u een vraag?

Contacteer ons
Top