2 | Elektriciteit – Metaal

In het 2de jaar kan je kiezen voor de richting elektriciteit/metaal. Je krijgt nog steeds een basispakket algemene vakken, maar vanaf nu worden de leerlingen gevormd tot een echte vakman.

De studierichting Elektriciteit- Metaal bevindt zich in de Campus Boeveriestraat.

Metaal

Iedereen heeft wel eens gespeeld met k'nex, Lego of andere bouwpakketten. Maar in de lessen metaal leer je zelf de onderdelen maken, die vervolgens geassembleerd worden.  Je start helemaal van nul en leert de basistechnieken. In hogere jaren wordt hierop verder gebouwd. Het doel is om een zo realistisch mogelijk beeld te vormen van de industrie.  Op het einde van het tweede jaar moeten de leerlingen in staat zijn om zelfstandig werkstukken te maken op allerlei manieren. De werkstukken (oldtimer, mini-barbecue, gereedschapskoffer, tuinstoel, …) die de leerlingen maken, sluiten zoveel mogelijk aan bij het interessegebied. De leerlingen mogen de werkstukken mee naar huis nemen om deze met volle trots te tonen.

Elektriciteit

In het studiegebied elektriciteit leer je de nodige gereedschappen en werktuigen selecteren. Je hebt aandacht voor energieverbruik en je leert elektrische toestellen monteren en demonteren. Je maakt kennis met de basisgrootheden van elektriciteit en je gebruikt digitale mulitimeters. Je bouwt zelf elektrische stroomkringen (open, gesloten, serieschakeling of parallelschakeling) en je licht de functies van de componenten toe. Je leert schema’s lezen en je maakt kennis met diverse verbindingstechnieken.  De vele werkstukken (aangedreven propeller, thermo-ventilator, …) bezorgen je de nodige fierheid. 

De studierichting Elektriciteit-Mechanica bevindt zich in de Campus Boeveriestraat.

Lessentabel

Vakken
Lestijden
Basispakket algemeen
17
Frans
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Maatschappelijke vorming
2
Muzikale opvoeding
1
Natuurwetenschappen
2
Nederlands
3
Plastische opvoeding
1
Wiskunde
3
Basispakket TV-PV
15
TV Elektriciteit
1.5
PV Elektriciteit
6
TV Metaal
1.5
PV Metaal
6
Contacteer ons Terug naar overzicht

Heeft u een vraag?

Contacteer ons
Top