2B Elektriciteit & Mechanica

In het 2de beroep, het beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL), kan je kiezen voor de richting Elektriciteit & Mechanica. Je krijgt nog steeds een basispakket algemene vakken, maar vanaf nu worden de leerlingen gevormd tot een echte vakman.

De studierichting Elektriciteit & Mechanica bevindt zich in de Campus Vaartdijkstraat.

Elektriciteit 

In het studiegebied elektriciteit leer je de nodige gereedschappen en werktuigen selecteren. Je hebt aandacht voor energieverbruik en je leert elektrische toestellen monteren en demonteren. Je maakt kennis met de basisgrootheden van elektriciteit en je gebruikt digitale mulitimeters. Je bouwt zelf elektrische stroomkringen (open, gesloten, serieschakeling of parallelschakeling) en je licht de functies van de componenten toe. Je leert schema’s lezen en je maakt kennis met diverse verbindingstechnieken. 

De vele werkstukken (aangedreven propeller, thermo-ventilator, …) bezorgen je de nodige fierheid. 

Mechanica

Iedereen heeft wel eens gespeeld met k'nex, Lego of andere bouwpakketten. Maar in de lessen mechanica leer je zelf de onderdelen maken, die vervolgens geassembleerd worden. 

Je start helemaal van nul en leert de basistechnieken. In hogere jaren wordt hierop verder gebouwd. Het doel is om een zo realistisch mogelijk beeld te vormen van de industrie. 

Op het einde van het tweede jaar moeten de leerlingen in staat zijn om zelfstandig werkstukken te maken op allerlei manieren. De werkstukken (oldtimer, mini-barbecue, gereedschapskoffer, tuinstoel, …) die de leerlingen maken, sluiten zoveel mogelijk aan bij het interessegebied. De leerlingen mogen de werkstukken mee naar huis nemen om deze met volle trots te tonen.

Lessentabel

Vakken
Lestijden
Basispakket algemeen
12
Engels
2
Frans
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Maatschappelijke vorming
2
Nederlands
3
Basispakket STEM-vakken
8
Artistieke vorming
2
Natuur en ruimte
1
Techniek
2
Wiskunde
3
Keuzepakket
12
Elektriciteit & Mechanica
12
Contacteer ons Terug naar overzicht

Heeft u een vraag?

Contacteer ons
Top