2 | Decoratie – Hout

In het 2de beroep, het beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL), kan je kiezen voor de richting decoratie/hout . Je krijgt nog steeds een basispakket algemene vakken, maar vanaf nu worden de leerlingen gevormd tot een echte vakman. Wie voor deze studierichting kiest, kiest voor een toekomst met kleurrijke ambities. Ook meisjes voelen zich meteen thuis in deze afdeling.

Decoratie

Naast een basispakket algemene vakken ontwikkel je zin voor creativiteit, vaardigheden en technieken om een oefening verzorgd af te werken. Naast oog voor detail en afwerking, ontwikkel je in het vakgebied decoratie, ook een grote motorische coördinatie van lijn- en vlakbeheersing aan de hand van decoratieve oefeningen. 

Je leert gereedschap en materiaal op een technisch verantwoorde manier gebruiken zoals penselen, borstels, rollen, schuurpapier, verf, vernis, … 

Je leert verschillende ondergronden bewerken (wanden, plaatmaterialen en papier). Ook met klei en gips worden mooie werkjes gemaakt.

Je krijgt een basiskennis kleurenleer en je maakt heel wat opdrachten waar je zelf kleuren ontleedt en mengt.

Hout

Binnen het vakgebied hout worden alle handelingen meerdere malen voor getoond door de leerkracht. Stap voor stap met liefde voor het vak.  Met een uitgeschreven stappenplan bij de hand maak je heel wat leuke werkjes.  

Lessentabel

Vakken
Lestijden
Basispakket algemeen
17
Frans
1
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Maatschappelijke vorming
2
Muziekale opvoeding
1
Natuurwetenschappen
2
Nederlands
3
Plastische opvoeding
1
Wiskunde
3
Basispakket TV-PV
15
TV Decoratie
1.5
PV Decoratie
6
TV Hout
1.5
PV Hout
6
Contacteer ons Terug naar overzicht

Heeft u een vraag?

Contacteer ons
Top