Kom langs op onze infodag op zaterdag 29 juni 2024.

Het internaat

Ook na schooltijd hebben we oog voor de opvoeding van onze leerlingen. Op ons internaat vinden zowel leerlingen van VTI Brugge als van tal van andere scholen uit de Brugse regio een tweede thuis. De website van het internaat is momenteel in bouw.

Ik zit al op VTI Brugge sinds het eerste middelbaar.

Hey, ik ben Ralph en ik ben 13 jaar oud.

De reden waarom ik voor deze school heb gekozen, is omdat mijn broer hier ook op school zit. Ik vond zijn verhalen altijd zo interessant dat ik besloot om hier ook naartoe te gaan. En eerlijk gezegd, ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze!

Ralph, 2Be

Internen aan het woord

Vaakgestelde vragen

Bereikbaarheid Campus Vaartdijkstraat
De Campus Vaartdijkstraat is vlot bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Kom je met het openbaar vervoer, dan kan je vanaf het station in Brugge naar de campus wandelen.

Bereikbaarheid Campus Zandstraat
De Campus Zandstraat is gemakkelijk te bereiken te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.
Kom je met het openbaar vervoer, kun je de bus nemen vanaf het station in Brugge. Je hebt de optie om buslijn 52, 54 of 55 te nemen en uit te stappen bij halte Manitoba (in de buurt van de VOLVO-garage). Je kunt ook lijn 4 nemen en uitstappen bij de halte Pauwstraat.

Volle maaltijden
Elke middag (m.u.v. de woensdagmiddag) kunnen er op school allerhande, door onze eigen kok bereide, etenswaren aangekocht worden.​​​​​​​


Belegde broodjes
Naast de mogelijkheid om een volle maaltijd te nemen, is er er ook een ruim aanbod belegde broodjes.
Betaling
Alle verbruikte maaltijden worden onmiddellijk met een prepaid betaalkaartsysteem betaald. Dit geeft ouders de mogelijkheid om via elektronische weg de kaart op te laden en te beslissen wat er aangekocht mag worden.

Indien jouw zoon/dochter thuis eet, vragen wij je vanuit de begeleiding om begin september het invulblad ‘Akkoord’ in te vullen, waarbij je aangeeft dat jouw zoon/dochter ’s middags thuis eet.

Let op, dit is enkel mogelijk voor leerlingen die wonen in Brugge of in één van de rand-gemeentes. Wie thuis eet, krijgt, mits akkoord van de schooldirectie, een pas om de school te verlaten, net als alle vijfde, zesde en zevende jaren (tenzij de ouders niet akkoord gaan) en de achttienjarigen. Andere leerlingen blijven op school eten. ‘Ergens in de stad’ gaan eten is niet toegelaten! (zie schoolreglement).

Leerlingen die over de middag bij familie willen gaan eten, geven naam, adres en telefoonnummer op van de plaats waar ze elke middag zullen zijn. Na goedkeuring door de schooldirectie kan ook hiervoor een middagpas uitgereikt worden.

Al het studiemateriaal kan je online bestellen. De schoolboeken worden via Studieshop.be gehuurd. Werkboeken en VTI-cursussen dienen aangekocht te worden, eveneens via de Studieshop.be. Bestellen gebeurt online. De boeken worden thuis bezorgd. De betaling van de boeken en cursussen wordt met Studieshop.be zelf geregeld. Hulp bij het online invullen kunt u steeds op school vragen. Op het einde van het schooljaar worden de huurboeken door Studieshop.be opnieuw opgehaald. De datum van het ophaalmoment zal tijdig meegedeeld worden.

Meer info vindt u op de website studieshop.be, mail naar klantendienst@studieshop.be of bel gratis 0800 57 117 (elke werkdag van 8.30 tot 17 u.)

Binnen onze scholengroep bieden wij de mogelijkheid aan om op internaat te gaan. Momenteel verblijven op ons internaat ook leerlingen uit LTI, TIHF, Haverlo, St-Jozefsinstituut, MAST, CLW, Kunsthumaniora Brugge, … Het internaat bevindt zich in de Campus Vaartdijkstraat. Meer info over de internaatwerking en het internaat in het algemeen vind je op onze internaatpagina.