Kom langs op onze infodag op zaterdag 29 juni 2024.

Onze school

Het VTI Brugge streeft naar de ideale combinatie van klassieke vakkennis en 21st century skills. Samen met jouw kind maken wij werk van de toekomst. Dat doen we over onze twee campussen heen, waar leerlingen vertoeven in een hightech en huiselijke leeromgeving. Bovendien worden de leerlingen begeleid door gepassioneerde leerkrachten die een perfecte voeling hebben met het werkveld.

258 deuren

openen voor iedereen,
student & begeleider

17.500 m²

creëert ruimte voor zelfontwikkeling
in een hypermoderne omgeving

280m glasvezelkabel

bezorgt je een kickstart & springplank
voor een bloeiende carrière

Wij bewegen mee

Apps, domotica, wearables, waterstofauto’s… Onze leefwereld en die van onze studenten blijft steeds in beweging. Wij hechten er dan ook het grootste belang aan steeds mee te blijven bewegen met hun uiterst dynamische leef- en werkomgeving. Daarom maken wij er iedere dag opnieuw onze missie van om als school mee te blijven evolueren en innoveren.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Ik zit al op VTI Brugge sinds het eerste middelbaar.

Hey, ik ben Ralph en ik ben 13 jaar oud.

De reden waarom ik voor deze school heb gekozen, is omdat mijn broer hier ook op school zit. Ik vond zijn verhalen altijd zo interessant dat ik besloot om hier ook naartoe te gaan. En eerlijk gezegd, ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze!

Ralph Van De Casteele, 2Be

Leerlingen aan het woord

Wij kunnen je blijven vertellen hoe trots wij zijn op onze eigen school, maar misschien hoor je dat liever eens van onze leerlingen. Benieuwd wat zij van onze school vinden?

Vaakgestelde vragen

Bereikbaarheid Campus Vaartdijkstraat
De Campus Vaartdijkstraat is vlot bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Kom je met het openbaar vervoer, dan kan je vanaf het station in Brugge naar de campus wandelen.

Bereikbaarheid Campus Zandstraat
De Campus Zandstraat is gemakkelijk te bereiken te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.
Kom je met het openbaar vervoer, kun je de bus nemen vanaf het station in Brugge. Je hebt de optie om buslijn 52, 54 of 55 te nemen en uit te stappen bij halte Manitoba (in de buurt van de VOLVO-garage). Je kunt ook lijn 4 nemen en uitstappen bij de halte Pauwstraat.

Volle maaltijden
Elke middag (m.u.v. de woensdagmiddag) kunnen er op school allerhande, door onze eigen kok bereide, etenswaren aangekocht worden.​​​​​​​


Belegde broodjes
Naast de mogelijkheid om een volle maaltijd te nemen, is er er ook een ruim aanbod belegde broodjes.
Betaling
Alle verbruikte maaltijden worden onmiddellijk met een prepaid betaalkaartsysteem betaald. Dit geeft ouders de mogelijkheid om via elektronische weg de kaart op te laden en te beslissen wat er aangekocht mag worden.

Indien jouw zoon/dochter thuis eet, vragen wij je vanuit de begeleiding om begin september het invulblad ‘Akkoord’ in te vullen, waarbij je aangeeft dat jouw zoon/dochter ’s middags thuis eet.

Let op, dit is enkel mogelijk voor leerlingen die wonen in Brugge of in één van de rand-gemeentes. Wie thuis eet, krijgt, mits akkoord van de schooldirectie, een pas om de school te verlaten, net als alle vijfde, zesde en zevende jaren (tenzij de ouders niet akkoord gaan) en de achttienjarigen. Andere leerlingen blijven op school eten. ‘Ergens in de stad’ gaan eten is niet toegelaten! (zie schoolreglement).

Leerlingen die over de middag bij familie willen gaan eten, geven naam, adres en telefoonnummer op van de plaats waar ze elke middag zullen zijn. Na goedkeuring door de schooldirectie kan ook hiervoor een middagpas uitgereikt worden.

Al het studiemateriaal kan je online bestellen. De schoolboeken worden via Studieshop.be gehuurd. Werkboeken en VTI-cursussen dienen aangekocht te worden, eveneens via de Studieshop.be. Bestellen gebeurt online. De boeken worden thuis bezorgd. De betaling van de boeken en cursussen wordt met Studieshop.be zelf geregeld. Hulp bij het online invullen kunt u steeds op school vragen. Op het einde van het schooljaar worden de huurboeken door Studieshop.be opnieuw opgehaald. De datum van het ophaalmoment zal tijdig meegedeeld worden.

Meer info vindt u op de website studieshop.be, mail naar klantendienst@studieshop.be of bel gratis 0800 57 117 (elke werkdag van 8.30 tot 17 u.)

Binnen onze scholengroep bieden wij de mogelijkheid aan om op internaat te gaan. Momenteel verblijven op ons internaat ook leerlingen uit LTI, TIHF, Haverlo, St-Jozefsinstituut, MAST, CLW, Kunsthumaniora Brugge, … Het internaat bevindt zich in de Campus Vaartdijkstraat. Meer info over de internaatwerking en het internaat in het algemeen vind je op onze internaatpagina.

Binnen onze school vind je tal van opleidingen gaande van printmedia tot…

Op beide campussen richten wij meerdere 7de jaren in waardoor je als leerling uit de arbeidsmarktgerichte finaliteit (BSO) alsnog je diploma kan halen.  De 7de jaren zijn uiteraard gelinkt aan onze verschillende opleidingen.  Wil je hier graag voor inschrijven? Neem dan contact op met de campus van je keuze.

Natuurlijk! Al onze opleidingen zijn voor zowel jongens als meisjes toegankelijk.

Wij zijn een laptopschool. Alle leerlingen beschikken over een eigen laptop.  Je kan die aankopen of huren.  Er zijn verschillende modellen beschikbaar.  Enkel wie kiest voor een opleiding in de afdeling DnA (digital design & arts) heeft een aangepast toestel nodig.  Meer info kan je terugvinden op de pagina van het laptopproject.