Kom langs op onze infomiddag op woensdag 29 mei 2024

Applicatie, data & netwerk

Data is het nieuwe goud

Applicatie- en databeheer

Ben je gefascineerd door alles wat met informatica te maken heeft? Dan zit je in de studierichting Applicatie- en databeheer op je plaats. Theoretische kennis wordt gelinkt aan praktische toepassingen, zowel hardware- als softwarematig. Naast het doorgronden van dataverwerking duik je ook in de boeiende wereld van (web)applicaties.
In de 2de graad is ofwel een richting uit de (STEM) Doorstroom finaliteit of een technische Dubbele finaliteit aangeraden, om te kiezen voor applicatie- en databeheer.

Datacommunicatie en netwerkinstallaties

In deze richting staat alles in het teken van datacommunicatie en netwerkverbindingen. Hier leer je de elektrische aansluitingen in functie van netwerkinstallaties. Datacommunicatie- en netwerkverbindingen realiseren zullen je allemaal eigen worden gemaakt!

In de 2de graad Elektriciteit Arbeidsmarktgerichte finaliteit krijg je een ruime basis van elektrische toepassingen met bijkomend wat je nodig hebt uit de mechanica. Op die manier word je voorbereid op de keuze voor datacommunicatie-en netwerkinstallaties.

Stromingen binnen de opleiding Applicatie, data & netwerk

Arbeidsmarktgerichte finaliteit: Datacommunicatie en Netwerkinstallaties

1e jaar: B-Stroom

2de jaar: Elektriciteit & Mechanica

3de jaar: Elektriciteit

4de jaar: Elektriciteit

5de jaar: Datacommunicatie en Netwerkinstallaties

6de jaar: Datacommunicatie en Netwerkinstallaties

Dubbele finaliteit: Applicatie- en Databeheer

1e jaar: A-Stroom

2de jaar: Richting uit de Doorstroom finaliteit of een technische Dubbele finaliteit

3de jaar: Elektrotechniek

4de jaar: Elektrotechniek

5de jaar: Applicatie- en Databeheer

6de jaar: Applicatie- en Databeheer

Mijn naam is Benji Hallaert.

In 2016 studeerde ik af aan het VTI Brugge met een diploma industriële wetenschappen op zak. Ik wist dat ik na de middelbare school wilde verder studeren, maar twijfelde tussen en bachelor- of masteropleiding. Na alles op een rijtje te zetten, ben ik dan toch begonnen aan een masteropleiding. Ik ben gegaan voor de opleiding master in de industriële wetenschappen: bouwkunde aan de KU Leuven in Brugge. Het heeft wat werk en inzetting gekost, maar achteraf gezien volledig waard: ik kan mezelf nu met veel trots bouwkundig ingenieur noemen.

Leerlingen aan het woord

Wij kunnen je blijven vertellen hoe trots wij zijn op onze eigen school, maar misschien hoor je dat liever eens van onze leerlingen. Benieuwd wat zij van onze school vinden?

Vaakgestelde vragen

Bereikbaarheid Campus Vaartdijkstraat
De Campus Vaartdijkstraat is vlot bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Kom je met het openbaar vervoer, dan kan je vanaf het station in Brugge naar de campus wandelen.

Bereikbaarheid Campus Zandstraat
De Campus Zandstraat is gemakkelijk te bereiken te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.
Kom je met het openbaar vervoer, kun je de bus nemen vanaf het station in Brugge. Je hebt de optie om buslijn 52, 54 of 55 te nemen en uit te stappen bij halte Manitoba (in de buurt van de VOLVO-garage). Je kunt ook lijn 4 nemen en uitstappen bij de halte Pauwstraat.

De lessen beginnen om 8.30 uur, zorg ervoor dat je uiterlijk om 8.25 uur op school bent. Pauze is er in de voormiddag om 10.10 uur en in de namiddag om 14.50 uur. Over de middag gaat de lunchpauze door van 12.05 uur tot 13.10 uur. De lessen eindigen om 15.55 uur of 16.45 uur, afhankelijk van je uurrooster. Op woensdag passen we de uren aan en eindigen we om 12 uur.

Iedere dag heb je het nodige schoolmateriaal bij. Je voorziet een rugzak of boekentas met daarin een gevulde pennenzak met balpennen, potlood, gom, lat en markeerstiften. Zorg ervoor dat je altijd een cursusblok bij hebt, zodat je vlot notities kan maken. Ook je opgeladen laptop neem je mee.

Voor bepaalde vakken heb je misschien bijkomend materiaal nodig. Denk maar aan een zakrekenmachine voor de les wiskunde bijvoorbeeld. Vraag dit altijd na bij jouw betrokken leerkrachten.

Voor de lessen praktijk zorg je ervoor dat je het juiste praktijkuniform aan hebt, het nodige gereedschap bij hebt én de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen mee hebt (bv. een helm in de afdeling bouw).

In het schoolrestaurant kan je een gevarieerd aanbod van broodjes, pasta’s en warme maaltijden bestellen. Het volledige weekmenu vind je op Smartschool. Betalen gebeurt via je maaltijdkaart, zorg er dus voor dat er altijd voldoende krediet op staat.

Leerlingen van de eerste en de tweede graad lunchen altijd op school. Wil je over de middag naar huis gaan, dan kan dit enkel met goedkeuring van je ouders en de toestemming van de opvoeders. Je krijgt hiervoor een middagpasje. De aangevraagde toestemming geldt voor een volledig schooljaar.

Leerlingen uit de derde graad kunnen, nadat ze een middagpasje hebben ontvangen, buiten de school lunchen.

Op de campus Vaartdijkstraat hebben wij een internaat. Dit is een open internaat van de SKOBO scholengroep, dit betekent dat hier niet enkel leerlingen van VTI Brugge verblijven, maar ook leerlingen van andere scholen.

Nee, elke opleiding wordt gegeven op één specifieke campus. Er is geen noodzaak om van campus te wisselen. Elke campus heeft een eigen campusdirecteur. Voor de campus Vaartdijkstraat is dit mevr. T. Vlaemynck, en voor de campus Zandstraat is dit mevr. J. Houwen.

Ja, Smartschool is ons intern mailsysteem. Je hebt toegang tot Smartschool met een persoonlijke account. We verwachten dat je dagelijks Smartschool bekijkt. Er is ook een Smartschool app, het is handig om die op je telefoon te installeren.

Leerlingen die vorig jaar al bij ons op school zaten, behouden hun toegangscode van vorig jaar. Ook hun ouders behouden die code.

Nieuwe leerlingen ontvangen hun persoonlijke code via de klastitularis. De ouders ontvangen de inlogcodes per post.

Als je ziek bent, dien je de school op de eerste dag van je ziekte vóór 8.25 uur te verwittigen. Voor campus Campus Vaartdijkstraat op het nummer 050 33 35 02 en voor Campus Zandstraat op het nummer 050 31 66 12.

Voor korte ziekteperiode van één, twee of drie opeenvolgende kalenderdagen volstaat het om één van de afwezigheidsbriefjes (te beginnen met briefje 1 en dan in volgorde) uit de onthaalbundel te gebruiken en deze direct bij terugkeer op school indienen in het leerlingensecretariaat.

Bij langere afwezigheid moet je een medisch attest kunnen voorleggen.

We vragen om iedere dag stipt op tijd op school te zijn. Ben je uitzonderlijk toch te laat? Verwittig dan meteen de school.

De kleren maken niet de man of de vrouw. Voor ons is je persoonlijkheid van belang. Maar je toont ook graag wie je bent door je uiterlijk. Die vrijheid gunnen we je. Maar we stellen wel enkele voorwaarden. Voor de algemene lessen (theorie) vragen we om nette kledij te dragen. Trainingsbroeken, broeken met scheuren, crop tops met blote buik of kleding met spaghettibandjes zijn niet toegestaan.

Opzichtige kapsels zoals dreadlocks, opvallende kleuren of tekeningen in het haar, zijn niet toegelaten.

Voor de LO-les draag je het bestelde turnpak, andere sportkledij is niet toegelaten.

Tijdens de praktijk draag je de correcte praktijkkledij van de school, samen met de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Je komt niet naar school in je praktijkkledij. Je kan je omkleden in de kleedkamer voor aanvang van de les. Berg je persoonlijke spullen op in je afgesloten locker.

Een vraag of wil je graag een afspraak?

Vond jij tussen onze veelgestelde vragen niet de juiste antwoorden? Of zou jij graag een afspraak maken? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Onze directie en leerlingenbegeleiding maken graag tijd om te luisteren naar jou.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.