Kom langs op onze infomiddag op woensdag 29 mei 2024

Crossmedia, grafimedia & printmedia

Creatief communiceren, digitaal en op papier

Digital Design & Arts | Crossmedia (D/A finaliteit)
Ontdek de wervelende wereld van crossmedia. Laat je creativiteit en de nieuwste technologieën samenkomen om, met verschillende sociale en andere media, innovatieve digitale communicatie te maken. Werk vernieuwende projecten uit die jouw technische vaardigheden (2D-animaties, beeldbewerking, audio- en videorealisaties, videomapping, websites, …) zullen aanscherpen en ook letterlijk naar nieuwe hoogten tillen met drone video. Durf je creativiteit optimaal te benutten door jouw kennis van typografie, ontwerpen, kleur en kunst uit te breiden. Ontwikkel een scherp oog voor trends in de media en speel daar op in. Leer in deze toekomstgerichte en constant evoluerende opleiding planmatig te werken, rekening te houden met deadlines en je voor te bereiden op hogere studies.

Digital Design & Arts | Grafimedia (D/A finaliteit)
Ontdek de veelzijdigheid van grafische publicaties, zowel gedrukt als digitaal. Leer ontwerpen, lay-outen, werken met Photoshop, Illustrator, Indesign en andere grafische programma’s. Je bent gefascineerd door compositie, kleuren, typografie, kunst en design. Je beseft dat de ‘look and feel’ van je publicaties heel belangrijk zijn voor de visuele identiteit van een bedrijf of organisatie. Werk aan inspirerende projecten die je creativiteit uitdagen en je helpen een expert te worden in het vertalen van ideeën naar krachtige visuele boodschappen. Je hebt ook interesse in technische vaardigheden en cutting-edge technologieën die je creaties (magazines, posters, flyers, stickers, T-shirts, tote bags, verpakking, carwrapping, …) produceren en een blijvende indruk achterlaten.

Digital Design & Arts | Printmedia (A finaliteit)
Ben je vooral graag met je handen en techniek bezig? Deze praktische opleiding legt de focus vooral op techniek en de verschillende productieprocessen van gedrukte media. Je leert naast Photoshop, Illustrator en Indesign vooral (digitaal) drukken en afwerkingstechnieken, om zo kwaliteitsdrukwerk te produceren. Via uitgebreide stages in de nijverheid kom je in contact met de allernieuwste apparatuur en technologieën.

Stromingen binnen de opleiding Crossmedia, grafimedia & printmedia

Dubbele finaliteit: Crossmedia

1e jaar: A-stroom

2de jaar: Bouw, Hout, Grafische technieken

3de jaar: Grafische technieken

4de jaar: Grafische technieken

5de jaar: Crossmedia

6de jaar: Crossmedia

Dubbele finaliteit: Grafimedia

1e jaar: A-stroom

2de jaar: Bouw, Hout, Grafische technieken

3de jaar: Grafische technieken

4de jaar: Grafische technieken

5de jaar: Grafimedia

6de jaar: Grafimedia

Arbeidsmarktgerichte finaliteit: Printmedia

1e jaar: ‎

2de jaar: ‎

3de jaar: ‎

4de jaar:

5de jaar: Printmedia

6de jaar: Printmedia

Ik ben ontzettend blij om weer terug te zijn op mijn oude vertrouwde plek bij VTI Brugge, waar ik ooit zelf leerling was.

Nu, in de rol van leerkracht Grafische Vormgeving, zie ik het als een geweldige kans om mijn passie voor onderwijs te delen en de volgende generatie te inspireren.

Julie Callens, oud-leerling en leerkracht Digital Design & Arts

Leerlingen aan het woord

Wij kunnen je blijven vertellen hoe trots wij zijn op onze eigen school, maar misschien hoor je dat liever eens van onze leerlingen. Benieuwd wat zij van onze school vinden?

Vaakgestelde vragen

Bereikbaarheid Campus Vaartdijkstraat
De Campus Vaartdijkstraat is vlot bereikbaar te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Kom je met het openbaar vervoer, dan kan je vanaf het station in Brugge naar de campus wandelen.

Bereikbaarheid Campus Zandstraat
De Campus Zandstraat is gemakkelijk te bereiken te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.
Kom je met het openbaar vervoer, kun je de bus nemen vanaf het station in Brugge. Je hebt de optie om buslijn 52, 54 of 55 te nemen en uit te stappen bij halte Manitoba (in de buurt van de VOLVO-garage). Je kunt ook lijn 4 nemen en uitstappen bij de halte Pauwstraat.

De lessen beginnen om 8.30 uur, zorg ervoor dat je uiterlijk om 8.25 uur op school bent. Pauze is er in de voormiddag om 10.10 uur en in de namiddag om 14.50 uur. Over de middag gaat de lunchpauze door van 12.05 uur tot 13.10 uur. De lessen eindigen om 15.55 uur of 16.45 uur, afhankelijk van je uurrooster. Op woensdag passen we de uren aan en eindigen we om 12 uur.

Iedere dag heb je het nodige schoolmateriaal bij. Je voorziet een rugzak of boekentas met daarin een gevulde pennenzak met balpennen, potlood, gom, lat en markeerstiften. Zorg ervoor dat je altijd een cursusblok bij hebt, zodat je vlot notities kan maken. Ook je opgeladen laptop neem je mee.

Voor bepaalde vakken heb je misschien bijkomend materiaal nodig. Denk maar aan een zakrekenmachine voor de les wiskunde bijvoorbeeld. Vraag dit altijd na bij jouw betrokken leerkrachten.

Voor de lessen praktijk zorg je ervoor dat je het juiste praktijkuniform aan hebt, het nodige gereedschap bij hebt én de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen mee hebt (bv. een helm in de afdeling bouw).

In het schoolrestaurant kan je een gevarieerd aanbod van broodjes, pasta’s en warme maaltijden bestellen. Het volledige weekmenu vind je op Smartschool. Betalen gebeurt via je maaltijdkaart, zorg er dus voor dat er altijd voldoende krediet op staat.

Leerlingen van de eerste en de tweede graad lunchen altijd op school. Wil je over de middag naar huis gaan, dan kan dit enkel met goedkeuring van je ouders en de toestemming van de opvoeders. Je krijgt hiervoor een middagpasje. De aangevraagde toestemming geldt voor een volledig schooljaar.

Leerlingen uit de derde graad kunnen, nadat ze een middagpasje hebben ontvangen, buiten de school lunchen.

Op de campus Vaartdijkstraat hebben wij een internaat. Dit is een open internaat van de SKOBO scholengroep, dit betekent dat hier niet enkel leerlingen van VTI Brugge verblijven, maar ook leerlingen van andere scholen.

Nee, elke opleiding wordt gegeven op één specifieke campus. Er is geen noodzaak om van campus te wisselen. Elke campus heeft een eigen campusdirecteur. Voor de campus Vaartdijkstraat is dit mevr. T. Vlaemynck, en voor de campus Zandstraat is dit mevr. J. Houwen.

Ja, Smartschool is ons intern mailsysteem. Je hebt toegang tot Smartschool met een persoonlijke account. We verwachten dat je dagelijks Smartschool bekijkt. Er is ook een Smartschool app, het is handig om die op je telefoon te installeren.

Leerlingen die vorig jaar al bij ons op school zaten, behouden hun toegangscode van vorig jaar. Ook hun ouders behouden die code.

Nieuwe leerlingen ontvangen hun persoonlijke code via de klastitularis. De ouders ontvangen de inlogcodes per post.

Als je ziek bent, dien je de school op de eerste dag van je ziekte vóór 8.25 uur te verwittigen. Voor campus Campus Vaartdijkstraat op het nummer 050 33 35 02 en voor Campus Zandstraat op het nummer 050 31 66 12.

Voor korte ziekteperiode van één, twee of drie opeenvolgende kalenderdagen volstaat het om één van de afwezigheidsbriefjes (te beginnen met briefje 1 en dan in volgorde) uit de onthaalbundel te gebruiken en deze direct bij terugkeer op school indienen in het leerlingensecretariaat.

Bij langere afwezigheid moet je een medisch attest kunnen voorleggen.

We vragen om iedere dag stipt op tijd op school te zijn. Ben je uitzonderlijk toch te laat? Verwittig dan meteen de school.

De kleren maken niet de man of de vrouw. Voor ons is je persoonlijkheid van belang. Maar je toont ook graag wie je bent door je uiterlijk. Die vrijheid gunnen we je. Maar we stellen wel enkele voorwaarden. Voor de algemene lessen (theorie) vragen we om nette kledij te dragen. Trainingsbroeken, broeken met scheuren, crop tops met blote buik of kleding met spaghettibandjes zijn niet toegestaan.

Opzichtige kapsels zoals dreadlocks, opvallende kleuren of tekeningen in het haar, zijn niet toegelaten.

Voor de LO-les draag je het bestelde turnpak, andere sportkledij is niet toegelaten.

Tijdens de praktijk draag je de correcte praktijkkledij van de school, samen met de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen. Je komt niet naar school in je praktijkkledij. Je kan je omkleden in de kleedkamer voor aanvang van de les. Berg je persoonlijke spullen op in je afgesloten locker.

Een vraag of wil je graag een afspraak?

Vond jij tussen onze veelgestelde vragen niet de juiste antwoorden? Of zou jij graag een afspraak maken? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Onze directie en leerlingenbegeleiding maken graag tijd om te luisteren naar jou.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.